10 redenen waarom Dublin de beste Citytrip bestemming is

Sommigen beschrijven het als een godendrank, ik daarentegen ben niet echt een whisky liefhebber. En de katers waarmee ik de volgende dagen in Dublin doorbreng heb ik nog minder lief. Het klopt wat ze zeggen van dat Whisky-dieet; Ik ben ook al enkele herinneringen kwijt. Gelukkig heb ik er voldoende over gehouden om er toch nog een blog voor jullie over te schrijven . Hieronder vind je mijn 10 redenen waarom Dublin de beste Citytrip bestemming is.

1/ Hop on Hop off bus als luchthaventransfer

Aangekomen op de luchthaven nemen we meteen de bus naar ons hotel. Super handig want dit is gewoon een hop on-hop off bus, die hier voorbijkomt. We kunnen dus al direct aan Sightseeing doen. Je wordt dus echt vanaf de eerste minuut betoverd door de stad.

2/ Molly Malone 

Ze staat voor eeuwig in ons geheugen gegrift. Het lied vertelt het fictieve verhaal van een visvrouw die handel dreef in de straten van Dublin. ’s Avonds zou ze een prostituee geweest zijn. Heel de dag door zingen we vrolijk mee met dit typerend lied:

In Dublin’s fair city,

Where the girls are so pretty,

I first set my eyes on sweet Molly Malone,

As she wheeled her wheel-barrow,

Through streets broad and narrow,

Crying, “Cockles and mussels, alive, alive, oh!”

“Alive, alive, oh,

Alive, alive, oh,”

Crying “Cockles and mussels, alive, alive, oh”

12754750-bronzen-standbeeld-van-molly-malone-in-dublin-ierland

3/ Penny Bridge

Er zijn zo van die plaatsen die je een Instant Happiness gevoel geven. Deze feeërieke brug is daar één van. De brug heeft zijn naam te danken aan de halve penny die de mensen vroeger moesten betalen als tol. Je ziet er ook overal slotjes hangen van verliefde koppeltjes .

DSCI0212.JPG

4/ The Old Jameson Distillery

In deze distilleerderij wordt er al jaren een whisky meer gestookt. Het is een korte, beknopte rondleiding waar je de basics meekrijgt. Veel details krijg je niet mee, maar dat vind ik zeker ook niet nodig. We zijn op vakantie en hebben niet meteen de ambitie om morgen zelf te beginnen met het stoken van Whisky. Het pand ligt op een zeer mooie locatie. Tijdens de tour, vragen ze 6 vrijwilligers voor een blind tasting. Yeay, happy me, ik word uitgekozen! (oh wacht, damn: even vergeten dat ik niet graag whisky drink). Naast Jameson krijg ik een Schotse whisky en een Bourbon te proeven. En de verschillen komen inderdaad duidelijk naar boven. Na afloop krijgen we nog een glaasje Jameson aangeboden. We mogen kiezen: puur of gemixt met Ginger Ale. Zijn 16€ inkomprijs meer dan waard. Nadien nestelen we ons nog even in de zetels van het café en proeven we nog enkele cocktails op basis van Whisky, die veel beter smaken. Wil je thuis ook graag zo een cocktail maken, klik dan even hier voor enkele goede recepten.

DSCI0039.JPG

5/ Temple bar

Wellicht de gekendste wijk van heel Dublin. Maar het is dan ook de leukste. Veel van onze tijd brengen we dan ook door in deze uitgaansbuurt. Wij doen hier de hele tijd niets anders dan eten en drinken. Zo proeven we Bloody Mary shotjes met een oester, smullen we van Shepards pie en eten we Black Pudding (bloedworst).  Ze verkopen hier doosjes snuiftabak, dus dat moet uiteraard ook eens getest worden.

dublin-temple-bar-1568450

6/ Fietstaxi race

Moe van al het wandelen en uitgaan besluiten we twee fietstaxi’s terug naar het hotel te nemen. We zijn in totaal met 6, en murwen ons met drie achterin. Hoe die mannen dat überhaupt hebben volgehouden met ons, is nog steeds een raadsel. Om ter eerst naar het hotel! Die pets op zijn poep, om hem wat “extra sjette” te doen geven, daar kon onze chauffeur precies niet mee lachen. Gelukkig wij wel.

DSCI0070 (2)

7/ Vikings Splash tour

Al die willen te kaperen varen, moeten hiervoor in Dublin zijn! We voelen ons meteen weer kinds en mogen ons inleven in de tijd van de Vikingen. Deze hebben namelijk in +_988 de stad gesticht Met een Amfibus worden we meegenomen in de tijd op een rondrit langst de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Superleuk is dat we dit mogen doen met een Vikinghelm op ons hoofd en ondertussen letterlijk moeten grommen en brullen naar voorbijgangers. Wanneer we dan nog even vast komen te zitten omdat onze bus per ongeluk tegen een verkeersbord rijdt. Deze excursie is een absolute MUST DO!

DSCI0019 (2)

8/ Queens of Tarts

Wellicht het leukste ontbijtadresje van de stad. Dit kleine kitscherige zaakje biedt een overvloed aan taartjes aan.

IMG_1732.JPG

9/ Rural pub tour

De Ieren zijn trots op hun pubs en beweren dat deze de beste in de hele wereld zijn. Omdat wij graag de smaak van de echte Irish Pub Cultuur te pakken wilden krijgen, boekten we deze Rural Pub tour die ons meenam op een toch doorheen het heuvelige landschap rondom de stad. We ontdekten de meest bizarre pubs, mengden ons onder de locals en leerden de riverdance. Af en toe horen we een vreemd taaltje: Oud Iers is trouwens absoluut niet te begrijpen. Vanaf de Dublin Mountains hebben we een prachtig zicht over de stad. Dit geeft ons meteen ook zin om de recht van Ierland te bezoeken.  Dit is letterlijk de BESTE KROEGENTOCHT EVER!

10262028_696372433770973_5049724443633919149_n

10/ Pig’s ear

Als afsluiter wil ik jullie nog deze kleine tip meegeven. Pig’s ear is een restaurantje waar traditionele gerechten op een uitmuntende manier bereid worden. Boek hier zeker een tafeltje en jullie zullen niet teleurgesteld zijn.

pigs

Dublin staat zonder twijfel on top of my list als favoriete citytrip bestemming. Hier kom ik zeker terug! Goed om te weten, wij hadden alles op voorhand gereserveerd en dit was nodig ook!

Follow me on Bloglovin

https://www.bloglovin.com/blogs/kimpressions-14778009

2 gedachten over “10 redenen waarom Dublin de beste Citytrip bestemming is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *