21 Dingen die je nog niet wist over Walt Disney World

Supercalifregilispikexpialidoosjes : Ik heb voor de muis gewerkt . In het kader van mijn opleiding heb ik in 2008 mijn Stage voor Walt Disney World Florida mogen doen. Hieronder gun ik jullie graag een blik achter de schermen en vertel ik jullie enkele dingen die jullie vast en zeker nog niet wisten over the happiest place on earth.

 

1.De bizarre trekjes van je huisgenoten met een andere nationaliteit

Je leert mensen van over heel de wereld kennen. Samenwonen met hen is niet altijd evident. De anomalieën met onze eigen levensstijl zijn op zijn minst gezegd bizar. Zo haalde mijn Chileense huisgenootje weggegooid eten terug uit de vuilnisbak omdat ze dacht dat we dit nog wilden opeten en per ongeluk daar hadden gelegd. Mijn Puerto Ricaanse huisgezel zette de verwarming een tiental graden hoger zodat het daar net een sauna was. Even klimatiseren hé, we waren ten slotte ook maar gewoon in Florida.

En heeft er iemand van jullie ooit al samengewoond met Chinezen? Ik wel! Én met 2 dan nog wel! Hun niveau van Engels ligt zo laag dat het echt hilarische taferelen oplevert.

“U want use?”

“Want to use what?”

“no, no USE?”

“huh”

En wanneer ze dan eindelijk met een fles fruitsap beginnen te zwaaien krijg je pas door dat ze juice bedoelen. Op een andere dag stond ik te wachten tot de badkamer eindelijk vrij kwam en ze moest blijkbaar ook.

“U need to use bathroom because I just need to sit?”

“what? You need to shit?”

“No, no me sit.”

Ik heb ze dan maar voorgelaten en blijkbaar is ze toch naar het toilet geweest.

Zo vond ze het ook te duur om een dollar te betalen voor het gebruik van de wasmachine; De kleren werden dan maar gewoon in bad gewassen en te drogen gehangen in de kast. Dat dit geen lekkere geur oplevert, kan ik je verzekeren.

Het Chineeske dat in het appartement over mij woonde, bewaarde haar eieren in de diepvries omdat ze geen plaats vond in de frigo. Daarna werden deze gewoon smakelijk naar binnen gesmikkeld. Op een dag werd er een grote doos geleverd vol met klaargemaakt eten. Deze doos van Pandora werd in China een paar jaar onder de grond bewaard. Je kan u niet voorstellen welke horror hieruit ontsnapt! Het mag een wonder heten dat er niet ook op eigen houtje uitkroop.

2. Vista Way = Vista Lay

Degenen die de Engelse taal een beetje machtig zijn, kunnen zich nu wel al iets voor de geest halen. Playboy benoemde Vista Way, ons huizencomplex, als tweede plaats ter wereld waar je het makkelijkst van bil kan gaan. De verhalen zijn niet overdreven, en god zij dank de hoge temperaturen van de “hot tub”, want dit is een tumultueuze broeihaard voor vieze ziektes en ongewenste zwangerschappen. Iedereen met een beetje fatsoen wil hier zijn grote teen nog niet in onderdompelen.

Vista Way

 

3. De geheimen rond de Disneyfiguurtjes

 

Alle Disneyprinsessen moeten tussen 1m62 en 1m72 groot zijn en mogen niet in de zon liggen. Op hun vrije dag zie je ze altijd in de schaduw aan het zwembad liggen met een overdosis zonnecrème op hun kop.

Wist je dat Tinkerbell die iedere avond van het kasteel naar beneden slingert eigenlijk een super magere Chinese jongen van 40kg is?

Toen ik er was had Peter Pan een relatie met Aladin.

De werknemers die een figuurtje spelen zijn friends with “mickey”. Zo kunnen ze iedere dag een ander figuurtje zijn maar wel van dezelfde grootte. Ze krijgen op voorhand een opleiding om de exacte handtekening van de karaktertjes na te kunnen doen. Zodat wanneer er een andere persoon in het kostuum zit, de handtekening wel identiek is.

Alleen de castmembers die voor Tower of Terror werken mogen onbeschoft zijn. Zalig toch! En neen, je krijgt geen Death Certificate als je er naar vraag! Dit is ook nooit zo geweest.

4. De voordelen als werknemer

Je kan op alle momenten gratis in het park gaan spelen: Mission Space here i come! “Houston we have a problem”. We kregen korting op alle merchandising. Er is zelfs een speciale winkel voor de medewerkers. Daarnaast kregen we dikwijls leuke gadgets en er wordt regelmatig een enorm scala aan speciale avonden georganiseerd.

5. Naar de winkel gaan is verschrikkelijk!

 

Je moet de bus nemen om naar de winkel te gaan om dan immens lang te wachten en met bomvolle zakken terug te keren. Gezond eten vinden is een hele opgave en immens duur….

Disney Transportation

6. Vuilnis oprapen

Je bent verplicht om vuilnis op te rapen. En niet door je te bukken! Neen hoor, je moet dit in één vloeiende beweging oprapen. Ik heb helaas geen beeldmateriaal maar beeld je een prinsessenachtige pirouette in.

7. Kauwgom is uit den bozen

Al eens op gelet dat je nergens kauwgom op de grond ziet of ergens tegen aan geplakt. Dat komt omdat het ook nergens in het park verkocht wordt

8. Disney look

Geen gezichtshaar, tatoos, nagellak,…. Zelfs als je een bril draagt mag hier geen merknaam of logo op staan. De lengte van je vingernagels mag niet te lang zijn.

9. Er is een speciale manier om iemand de weg te wijzen

Dit mag je alleen maar met twee vingers doen of met een volledig hand. Want stel je toont iemand de weg en ondertussen maak je een grapje, dan denkt de persoon in verte misschien wel dat je met hen aan het lachen bent. Probeer het maar eens uit bij je volgende bezoekje en vraag iemand om de weg.

10. Je mag als werknemer nooit zeggen dat je iets niet weet

Op alle vragen moet je een kant-en-klaar antwoord hebben. Zelfs wanneer je iets niet weet ben je verplicht om naar een operator te bellen. “Ik weet het niet” is absoluut verboden. En op grappige vragen van kindjes, verzin je zo snel mogelijk een grappig antwoord.

Disney telefoon

11. Naamplaatjes

Iedere cast lid heeft een kaartje met daarop zijn voornaam en zijn land van herkomst. Als je meerdere talen spreekt komt hier ook een vlaggetje onder te staan. Toen ik eens per ongeluk mijn naamkaartje vergeten had, mocht ik gewoon een ander uitkiezen. Ik heb mij die dag zo goed geamuseerd als Darlene from Kissimi dat ik van toen af maandelijks eens van gedaante wisselde. Mijn Schizofrene kant ontwikkelde zich maandelijks. Eigenzinnigheid troef! De Chinezen worden ook gewoon verplicht om een Engelse naam uit te kiezen, omdat hun eigen naam veel te moeilijk is om uit te spreken.

name tag disney

12. Tunnels onder het park

Onder het park loopt een heel netwerk van tunnels. In deze back-stage area zie je de zotste dingen. Hier gebeurt alles voor de echte magic happens.en wordt je vrij snel uit je mooie roze wolk gerukt! Say What: Mickey Mouse is een meisje???  Dat verklaart wel het piepstemmetje… De andere optie was castratie.

13. Disney University: Earning your ears & Safety D Begins with me

Voor we aan onze echte job kunnen beginnen krijgen we een heel intensieve opleiding. We starten met traditions, een introductiedag, waarvoor je volledig volgens de Disney-look gekleed moet gaan. Ik werkte aan de receptie van het Boardwalk Resort en moest daarna eerst een opleiding van het reservatiesysteem krijgen op de computers van de Disney University. Verder krijg je nog allerlei absurde cursussen en brainwash-sessies; Zo krijgen we te horen dat we niet “see you later” tegen een blinde gast mogen zeggen. Lijkt me ook nogal logisch, maar ik zou er waarschijnlijk nog wel toe in staat zijn.

Disney university

We zijn verplicht om tijdens ons half jaar ter plaatse lessen te volgen om voldoende studiepunten te halen en wanneer we onze stage beëindigen krijgen we een officieel diploma en zelfs een Disney Graduation.

Disney Graduation

14. Een bezoekje aan de dokter

 

Op een dag werd ik wakker met een oogontsteking. Wanneer ik aankwam op men werk begint opeens iedereen te zeggen dat ik “pink eye” heb en enorm besmettelijk ben. Het was één grote schande dat ik zo kwam werken! Het meest absurde en duurste doktersonderzoek later, ben ik 400€ armer en krijg ik te horen dat ik niet besmettelijk was. Euhm kon ik vandaag dan niet gewoon quasimodo zijn?

Pink Eye

15. Party bus

In Amerika mag je vanaf je 16 met een wagen rijden, maar drinken mag pas vanaf je 21ste. Bovendien moet je ook nog eens extra inkomgeld betalen in de discotheken omdat je dus in principe minder geld ter plaatse uitgeeft aan drank. Natuurlijk houdt niemand zich aan deze regels, maar moet je wel zorgen dat je niet betrapt wordt. Want in dat geval wordt je visum ingetrokken en moet je binnen de 72 uur de V.S. verlaten. Iedere donderdag werd er een speciale Party Bus ingelegd om naar Downtown Orlando te gaan. Goed nieuws voor mezelf want het enfant terrible in mij moet zich regelmatig eens kunnen uitleven. Voor 10 dollar is de busrit en het entreegeld betaald. Op deze bus gaan grote flacons drank rond, waardoor iedereen zat is bij aankomst en ter plaatse geen alcohol meer moet kopen. Grappig is wel, dat we bij terugkomst allemaal stiekem over de muur moeten kruipen om zo de security te omzeilen. Niet evident als toenmalig dikkertje, dat kan ik je verzekeren!

Florida 317

16. Give kids the world: 

Als je deelneemt aan het college program ben je verplicht om aan vrijwilligerswerk te doen. Ja de ironie…..Aangezien ik niet graag sport en dus niet veel zin had om een loopwedstrijd te doen, schreef ik mij in voor Give Kids the World. Dit resort biedt een verblijfplaats en gratis inkomtickets aan voor families met kinderen die een levensbedreigende ziekte hebben. Deze families moeten doorverwezen worden door een organisatie zoals Make A Wish.

Ik hielp bij de organisatie van een spel waarbij iedereen een levend snoepje was. Een zeer leuk initiatief (en met het meeste respect voor kindjes met speciale noden) maar wie verzint het in godsnaam om crêpepapier rond een kwijlend kind te wikkelen.

Logo Give Kids The World

17. Code-taal via de Walkietalkie

“Yow! There’s a drunk in the lobby!”  Ik kwam er vrij snel achter, dat dit niet de juiste manier van communiceren was. Cast leden moeten code woorden gebruiken bij zo goed als alles wat over deze walkietalkies wordt verteld. “10.4” = oké, ik begrijp het, “What’s your 20?” Waar ben je nu, “We have got a code V”= er heeft iemand gekotst. Of mijn absolute lievelings-synoniem hiervoor “We have a protein-spill”. Op den duur vloekten we zelfs in code-taal: FUCK = FIREWORKS ! We kunnen meteen de link leggen met het schitterende Engels van de Chineesjes: Niveau nihil en dan ook nog eens in codetaal…

18. Kinderen lopen nooit verloren in Walt Disney World

Als kindjes verloren gelopen zijn, dan doen we alsof het andersom is. We gaan dan op zoek naar de verloren gelopen ouder. Zalig toch. Ik zou er spontaan van weglopen .

19. Hidden Mickeys

Overal in het park zitten mickey figuurtjes verstopt. Hoe meer je er op begint te letten, zie je ze overal. Hier is  de link van waar je ze overal kan terugvinden.

Wist je als je de stickertjes met het hoofd van Mickey Mouse op de juiste manier plooit, je dan een Mickey Dick  hebt.

Mickey Dick

 

20. In Epcot kan je gratis frisdraken van over heel de wereld proeven

Epcot is mijn favoriete park van Walt Disney World. De naam staat voor Experimental Prototype Community Of Tomorrow. Hier kan je aan de coca-cola stand verschillende frisdranken proeven. Ongelooflijk hoe een fanta in ieder land zo verschillend kan smaken.

21. Graveyard-shift

Zo worden de nachtshiften genoemd, omdat het hier meestal zo stil is als op een kerkhof. In principe mogen studenten deze job niet doen, maar aangezien er niemand anders kandidaat was en ik letterlijk stond te springen (oei dat is misschien niet zo respectvol op iemand zijn graf),  kreeg ik deze shift toegewezen. Zalig: extra betaald worden, iedere avond op mijn luie krent zitten, pizzaatje bestellen, beetje you-tube kijken,….. En overdag lekker in het zonnetje liggen aan het zwembad. Tja het was een enorm zware stage…

 

Zo ik hoop dat jullie wat hebben bijgeleerd en ben enorm benieuwd naar de spectaculaire verhalen van jullie buitenlandse stage. Hebben jullie ook zo’n avonturen beleefd?

 

 

Follow me on Bloglovin

https://www.bloglovin.com/blogs/kimpressions-14778009

3 gedachten over “21 Dingen die je nog niet wist over Walt Disney World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *