3 Bizarre dingen die je in Thailand moet gegeten hebben

1)        Rat op de bbq

Iedereen van onze groep is in shock is wanneer ik mezelf, langs de kant van de weg, een ratje bestel van een niet al te hygiënische straatverkoper. Het ziet er niet echt smakelijk uit, maar oh boy! Echt lekker! Het smaakt naar een mengeling tussen een mals stukje kip & konijn. “Doe mij maar saignant” is blijkbaar niet echt gebruikelijk, want als die beestjes nog te rood zijn vanbinnen kan je er serieus ziek van worden. Wanneer de meerderheid van de groep over de eerste walging heen is, en hun bekrompen mentaliteit even aan de kant kan zetten, willen ze natuurlijk allemaal een plukje van mijn vlees proeven. Geloof mij een rat is echt niet groot genoeg om te delen met andere mensen. Dat ik twintig minuten daarna, op de bus, nog het karkas zat af te peuzelen werd mij blijkbaar ook niet echt in dank afgenomen.

DSCI0008

2)        Insecten

Been there/done that/ ain’t trying this again! Deze krokante beestjes smaken naar cornflakes, dus dat valt best wel mee. De meelworm kan er nog mee door, maar de pootjes van die krekels die nadien tussen u tanden blijven steken, dat gaat mij een brug te ver. Godzijdank dat we dit konden doorspoelen met een goed straf lokaal goedje. Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van insecten goed zou zijn tegen een hoge bloeddruk. Ik zie die van mij echter razendsnel de lucht in rijzen als ik naar de gigantische kakkerlakken kijk.

 

3)        Doerian: Fruit met een reputatie

Paradoxaal genoeg komt er geen zeemzoete exotische geur vrij als je deze vrucht opensnijd. (aansnijden is zelfs niet nodig om je neusbeentje te laten rotten) In tegenstelling verspreid zich onmiddellijk een geur waar zelfs de twee weken oude sokken van de grootste zweetpaté zelfs niet tegen op kunnen. Het is zo extreem dat de vrucht zelfs verboden is op enkele plaatsen. Dan zie je gewoon een verbodsbordje staan op de deur. De Thaise bevolking beschrijft de Doerian als de koning der vruchten. Het smaakt niet slecht, maar ik had zeker en vast geen Wauw-gevoel. De geur daarentegen zal me niet snel meer loslaten. Hoewel het absoluut verboden is, om dit stinkend  goedje te exporteren, verkopen ze wel een gevriesdroogde variant op de luchthaven.
durian
 Nu ben ik benieuwd: Welke rariteiten hebben jullie al voorgeschoteld gekregen?

 

Follow me on Bloglovin

https://www.bloglovin.com/blogs/kimpressions-14778009

7 gedachten over “3 Bizarre dingen die je in Thailand moet gegeten hebben

  1. Haha rat… ik ben zelf Thais maar ik zou dat niet eten hoor 🙂 Sprinkhaan heb ik gegeten maar dat is ook niet iets wat ik nog een keer zomaar zou bestellen. Ik hou het lekker bij seafood als ik daar ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *