9 Verrassende weetjes over je volgende vlucht

Luchthavens, ik vind ze schitterend! Ik zou er uren kunnen doorbrengen. Tja afhankelijk van luchthaven tot luchthaven natuurlijk. Die van Vienna is trouwens echt een aanrader! Het voelt aan of ik telkens weer in mijn natuurlijke habitat terecht kom. En het vliegen op zich, dat moeten we er bij nemen natuurlijk.

kimpressionsblog: 9 verrassende weetjes over je volgende vlucht

Ik ben er van overtuigd dat vele van jullie nog niet wisten dat:

1) Je eten anders smaakt in de lucht

Zo smaakt zout en zoet veel minder door dan anders. Bittere smaken zouden daarentegen wel hun smaak behouden. Dat verklaart waarom die troep meestal niet te eten is! Het heeft allemaal te maken met de luchtdruk. Vele luchtvaartmaatschappijen werken al samen met enkele sterrenchefs. Deze maaltijd worden bereid en dan voorgeproefd in een speciale drukcabine. Zo werkt Brussels Airlines twee keer op het jaar samen met een sterrenchef. Jammer genoeg zal deze niet geserveerd worden bij een economy ticketje.

kimpressionsblog: 9 verrassende weetjes over je volgende vlucht

2) Regen zo goed als garant staat voor een harde landing

Om aquaplanning te vermijden moet het vliegtuig met een harde smak landen in geval van regen. Bij deze: men weze gewaarschuwd! Don’t blame it on the pilot.

3) Er meestal geen 13de rij is in een vliegtuig

De link hadden jullie waarschijnlijk zelf ook wel al gelegd: iets te maken met bijgeloof enzo. Passagiers weigerden vaak deze stoeltjes. Je kan het niemand kwalijk nemen. Zo boek ik vb altijd een stoeltje achteraan het vliegtuig. Omdat ik steevast van overtuigd ben dat ik dan meer overlevingskansen heb bij een eventuele crash. In Japan bieden ze zelfs geen rij 4 en 9 aan. Dit enkel en alleen omdat de cijfers geassocieerd worden met de woorden “marteling” en “dood”. In Italië en Brazilië zou 17 dan weer een ongeluksgetal zijn.

4) Het fasten-your-seatbelt lampje brand als de piloot naar het toilet moet

Ja idd, de piloot moet kakken, dus niemand mag bewegen. De flightdeck wordt in tussentijd gecontroleerd zodat hier niemand ongewenst naar binnen zou gaan.

5) De vluchturen vaak foutief staan aangegeven

Mijn haar komt overeind als ik het irritant getoeter-muziekje van Ryanair door de cabine hoor klinken, met de melding dat vorig jaar meer dan 90% van hun vluchten op tijd zijn geland. Logisch me dunkt, als je opschrijft dat het twee uur en half vliegen is, terwijl we in werkelijkheid maar 2 uur en 15 minuten in de lucht hangen.

6) De ramen moeten altijd geopend zijn bij het opstijgen en landen

Dit heb ik altijd al bizar gevonden! De reden hierachter is dat de hulpdiensten van buitenaf moeten kijken wat je medische toestand is in geval van een ramp.

7) Je vliegtuig niet zal neerstorten door het niet uitschakelen van je telefoon

Wat er echter wel gebeurd, is dat de piloot een constant gekraak in zijn oren hoort. Dit is niet alleen enorm irritant, maar kan ook een stoorzender zijn in de communicatie naar het grondpersoneel. Laten we de piloot dus maar goed gezind houden en braafjes onze telefoon in vliegtuigmodus zetten.

8) Het moeilijk is om een cola light uit te schenken in de lucht

Blijkbaar duurt het enorm lang omwille van het koolzuurgehalte en de hoogte. Deze moet ik zelf nog even testen op mijn volgende vlucht. Ik vraag mij af wie er volgende keer ook een cola light gaat bestellen. Moehaha slechte karakters!

9) Je kan je vliegangst een klein beetje beperken

Als je een zitje aan de vleugel boekt, heb je meestal minder last van turbulentie. Je kan een vliegtuig een beetje vergelijken met een wipplank waar het punt in het midden dus ook de minste neiging tot bewegen heeft. Bovendien heb je aan de nooduitgangen meer beenruimte. Dus das dubbel meegenomen.

Follow me on Bloglovin

https://www.bloglovin.com/blogs/kimpressions-14778009

12 gedachten over “9 Verrassende weetjes over je volgende vlucht

    1. Bij mij vooral het opstijgen en landen. Als ik eenmaal in de lucht hang is het oke. En die vreselijke oorpijp daar sta ik ook niet echt voor te popelen. Minstens een uur na landing ben ik nog potdoof vooraleer ik de verlossende plof krijg 😃

  1. Ik vlieg niet graag, het is zo vermoeiend: al dat wachten, weinig beenruimte, tegenwoordig is er vaak geen maaltijd of drankje meer om je wat te verstrooien aan boord, je zit dicht bij andere mensen die niet altijd even fris ruiken, … Het is echter een noodzakelijk kwaad, dus ik laat me niet tegenhouden :-). Dat van die raampjes heb ik me trouwens altijd afgevraagd!

  2. Ivm puntje 6 : Andere reden is ook dat de bemanning (en passagiers) naar buiten moeten kunnen kijken om te zien wat de toestand is, alvorens bv. te evacueren (waar is er band/rook? welke kant is onveilig). Ook speelt de gewenning van de ogen mee in geval van evacuatie. Stel dat je ’s morgens landt met stralende zon, maar je ligt nog te slapen en plots moet er geëvacueerd worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *