Badhuizen in Budapest: Wellness of HELness?

Rudas: het oudste badhuis van Budapest

vast het Rhudas badhuis terug onder de lijstjes van beste badhuizen van Budapest. Dit ranzige krot zou volgens mijn bescheiden mening echter niet misstaan op de lijst van beste interactieve foltermuseums. Aangezien een bezoekje aan een badhuis zeker niet mag ontbreken tijdens een citytrip naar Budapest hadden we vooraf wat research gedaan. Rudas is het oudste badhuis van Budapest, en dat is er aan te zien! Oké, ik moet toegeven dit is impressionant om te zien. Maar als ik handdoeken huur, dan verwacht ik niet dat deze ook dateren uit hetzelfde jaar als de bouw van het gebouw in 1556! Het zijn vuile lakens gedrenkt in lichaamssappen waar we de afkomst niet van willen weten. Oké die dingen gaan we niet gebruiken! Lachen, gieren, brullen!

Wij komen echt niet meer bij als we de sauna binnen stappen. Plastieken tuinstoelen staan op een rijtje tegen een radiator. Van de ene kamer, kan je doorwandelen naar een warmere tweede kamer waar een man op leeftijd op zijn gemak de gazet zit te lezen. Tijd voor onze massage! We worden overvallen door de penetrante geur van okselzweet. Twee dikke behaarde Hongaren komen ons tegemoet en de rillingen lopen over ons hele lichaam. Gehuld in enkel maar een lendendoek vragen ze ons om op de massagetafel te gaan liggen. Euhm is dat waarlijk nodig dat dat klokkenspel zo dicht bij mijn hoofd bengelt????? IEUW!!! De kwelling die we het komende uur moeten doorstaan is verschrikkelijk!

De Sparty van de Szechenyi Baden

Wanneer ik twee jaar later, nogmaals de stad bezoek, besluit ik mij nogmaals te wagen aan een bezoekje van een badhuis. Dit keer ben ik iets voorzichter met het uitzoeken van mijn kuuroord. De wereldberoemde Szechenyi Baden liggen op zo’n 15 minuten van het hartje van de stad, en laten die nu net een enorm leuk concept hebben. Iedere zaterdag tussen april en september wordt deze Spa omgetoverd tot één grote openlucht discotheek. Deze SPARTY is echt één van de leukste en origineelste feestjes die ik ooit heb meegemaakt. Je komt hier nationaliteiten van over heel de wereld tegen. Aangezien het mannelijke geslacht net iets talrijker vertegenwoordigd wordt, kan je wel best het binnenste bad vermijden, want dat is een garantie op enkele vingers op ongewenste plaatsen. Dat buiten beschouwing gelaten, is dit een absolute MUST-DO!

12695867_958869084187972_170830069_n

Follow me on Bloglovin

https://www.bloglovin.com/blogs/kimpressions-14778009

3 gedachten over “Badhuizen in Budapest: Wellness of HELness?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *