Bucketlist: Bungee sprong in Zuid-Afrika

Weer een vinkje op mijn Bucketlist: L’elastique c’est fantastique!

Tot op het moment van aankomst waren we nog steeds niet tot een consensus gekomen.  Ik spring als jij springt! Komaan dit moeten we doen, we zijn hier maar één keer! En deze sprong is de hoogste commerciële ter wereld. Bij aankomst aan de Bloukransbrug was het al duidelijk dat de knoop snel moest doorgehakt worden (hopelijk gebeurd dat straks niet met den elastiek!), de laatste sprong was binnen 5 minuten. Nu of nooit! Fear is temporary, regret is permanent. Deze spreuk siert alle banners en Ik ben overtuigd. Wat ben ik toch moeilijk te overhalen. Mijn reisgezel schittert aan mijn zijde door afwezigheid. Maar ik moet hem krediet geven, hij heeft de dag nadien zijn sprong gewaagd (Vlak na een blikseminslag!).

Onderweg naar het platform word ik al overvallen door onrust

De wandeling is erger dan de sprong. Op 216 meter boven de ravijn wandel je over een open rooster. Het angstzweet breekt me nu al uit. Een mouske rond mijn voeten en dat is het ofwa? WACHT ik hang nog niet vast! Jawel hoor, dat is het! Say What? Oké nu moet ik springen op drie, Le moment suprême is aangebroken.

Terwijl ik mij de dieperik instort besef ik in wat voor uitzichtloze situatie ik mij begeef. Mijn zenuwen krijgen helemaal vrijspel. Het is een fenomenaal, tenenkrommend moment, maar tegelijkertijd enorm beangstigend. Fuck fuck fuck fuck fuck…….. Mijn zeer uitgebreide, gevarieerde vocabulaire echoot door de ravijn, waar ik mij zonet vol overgave ingestort heb. De sprong zelf lijkt eindeloos lang te duren om dan als een levende jojo op en neer te bengelen tot iemand je met een katrol weer naar boven komt hijsen.

bungeesprong blaukransbrug Zuid-Afrika

Are you going to do this again? HELL NO! zotten barry! Alhoewel, we zijn weer een tijdje verder, en ik heb me alweer bedacht. Als ik de mogelijkheid krijg boven de Victoria Waterfalls, dan grijp ik die kans meteen.

De rest van de avond gloei ik dat het geen naam heeft, slaag een paar eieren op mijn hoofd en je kan met gemak een omelet bakken. Wat adrenaline al niet met je kan doen. Zouden jullie de sprong wagen?

Follow me on Bloglovin

https://www.bloglovin.com/blogs/kimpressions-14778009

8 gedachten over “Bucketlist: Bungee sprong in Zuid-Afrika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *