Citytrip naar Porto

het Portohuis van Sandemans

De tweede editie van Bear Bear Travel leidt ons naar Porto. We installeren ons in het hotel en trekken snel de stad in. Aangezien we in de stad van de Portwijn zijn, starten we meteen met een rondleiding en degustatie in het Portohuis van Sandemans, dat zich aan de andere kant van de Douro-rivier bevindt. Buitengekomen zetten we ons in het zonnetje op het terras van het Portohuis waar een gamma aan Cocktails de menukaart siert. Njammie dit moeten we thuis eens uitproberen. Het leukste van al, je vind de recepten gewoon terug op hun website. Wil je thuis zelf enkele leuke cocktails op basis van porto uittesten of op basis van enkele lokale likeuren kijk da zeker even een kijkje op deze site.

IMG_2107.JPG

De toon van de vakantie wordt meteen gezet! Wat ik niet wist is dat we ons aan deze kant van de rivier in Vila Nova de Gaia bevinden en niet meer in Porto. Op elke hoek van de straat worden gepofte kastanjes verkocht.

De volgende dag staat er een bijzondere activiteit op ons programma

We gaan de stad verkennen per Segway. Een zelf stabiliserend toestel op twee wielen, zo wordt dit toestel wel vaker beschreven. Nu ik moet zeggen; zo stabiel voelde ik mij niet. Met de intuïtie van een bonobo, probeer ik mijn lichaam te gebruiken om te sturen. Hoewel ik er zeker van ben dat zelfs een aap sierlijker zou bewegen op zo’n ding. Met ons eigen kleine groepje gaan we op weg om de stad te verkennen. Hoewel ik mij niet op mijn gemak voel, is het een aangename manier om de stad te verkennen.

De gids helpt mij de hele tijd, terwijl de rest van de groep het “segwayen” wel onder de knie heeft, en loodst ons langs de mooiste plekjes van Porto. We sjeezen langs de azulejos; mooie met bloemen versierde balkons, kleurrijke huizen en het Sao Bento Railway Station. Dit is één van de mooiste treinstations in de wereld. De prachtige muren zijn bedekt met 20.000 keramische tegels die de geschiedenis van Portugal te beschrijven. Als ik het heuvelachtige landschap van Porto bekijk, prijs ik me gelukkig dat ik dit niet te voet of per fiets moet doen. Een heel aparte ervaring… Deze stad leent zich hier uitstekend voor.

DSCN0901

De lello boekenwinkel

Wanneer we via onze tour langs de lello boekenwinkel passeerden, en een lange rij zagen staan, was voor ons de keuze tussen een gezellig terrasje in de zon of een bezoekje aan een boekenwinkel snel gemaakt. Jammer genoeg heb ik pas na thuiskomst even opgezocht. Dit architectonisch juweeltje is tot één van de tien mooiste boekhandels ter wereld verkozen. De trap in het midden schijnt zeer indrukwekkend te zijn en was de inspiratiebron van J.K. Rowling voor het schrijven van haar Harry Potter boeken. Het is echter zo druk in de winkel dat je claustrofobie krijgt. De inkom kost 3€ die je kan gebruiken als voucher voor de aanschaf van een boek. Echter zijn deze bijna allemaal in het Portugees geschreven.

Mercado do Bolhao

We parkeren onze Segway en doen een bezoekje aan de plaatselijke Mercado do Bolhao in de plaats hiervan. Deze ziet er een beetje verwaarloosd uit, maar het is wel leuk om eens te kijken hoe de lokale bevolking zijn inkopen doet. Voornamelijk de vissoorten die verkocht worden, wekken meteen interesse op. Blijkbaar is het mogelijk om de producten die je op de markt koopt te laten klaarmaken op het cafeetje op de markt zelf.

DSCN0919

Voor onze derde dag stond er normaal gezien een excursie naar de Douro-vallei op het programma. Deze hadden we al enkele weken voor afreis willen vastleggen maar was helaas volzet. Snel zijn is dus zeker de boodschap. Hou er wel rekening mee dat deze wijngaarden niet op wandelafstand liggen. In plaats hiervan hebben we een wandeltocht door Porto gedaan die ons langs de beste wijn- en portohuizen loodste. Dit viel echter heel hard tegen, want als je op het eerst adresje een wijn voorgeschoteld krijgt die kurksmaak heeft, stel ik toch even mijn bedenkingen. Verder hebben we wel enorm hard gelachen. Voornamelijk bij het Portohuis Croft. Zelden in mijn leven heb ik zo hard gelachen met de dynamiek van een gids.

Wil je meer weten over waar we hier heerlijk gegeten hebben? klik dan hier even voor mijn beste eetadresjes.

Hebben jullie nog extra tips voor een bezoek aan Porto? Deel ze gerust! Ik ben benieuwd!

Follow me on Bloglovin

https://www.bloglovin.com/blogs/kimpressions-14778009

Een gedachte over “Citytrip naar Porto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *