Comics Station Antwerpen: een gloednieuw interactief themapark

Op 9 april opent Comics Station in Antwerpen; een interactief indoor pretpark rond stripfiguren

 

Antwerpen Centraal, de spoorwegkathedraal van mijn geboortestad, heeft er een nieuwe attractie bij. Het bevind zich in de inkomhal aan het Kievitsplein. Voor een studiedag, die hier georganiseerd werd, had ik het genoegen om al een kleine blik achter de schermen van dit gloednieuwe themapark te kunnen werpen.

En de glimp die ik mocht opvangen ziet er alvast veelbelovend uit! Omdat het park officieel zijn duren nog niet geopend heeft, zijn ze nog bezig met de laatste afwerkingen, waardoor ik nog niet veel beeldmateriaal heb kunnen maken. En jammer genoeg dus ook nog geen attracties heb kunnen uittesten.  Hoewel je het van buitenaf zeker niet zou zeggen, bestaat Comics Station uit 4 verdiepingen die samen meer dan 6000m² in beslag nemen.

 

Kimpressionsblog: Comics Station Antwerp

 

Kimpressionsblog: Comics Station Antwerp

 

De Comics Twist

Kimpressionsblog: Comics Station Antwerp

Hij oogt niet zo, maar de Comics Twist, schijnt de hoogste indoor glijbaan ter wereld te zijn. In de 6 gethematiseerde zones spelen volgende stripfiguurtjes de hoofdrol: De smurfen, Lucky Luke, Jommeke, Kiekeboe, Suske en Wiske en Urbanus.

Mijn jeugdsentiment komt onmiddellijk naar boven als mijn blik afdwaalt naar de teletijdmachine van Professor Barabas. Na al die jaren zit ik nog regelmatig in lazy Sunday modus op de zetel met sus en wis bij de hand. Dus als mijn geanimeerde vrienden tot leven komen ben ik zeker paraat om wat nostalgie op te snuiven. Ik heb er jammer genoeg geen foto van kunnen nemen, maar reden te meer om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Ik ben alvast volledig geïntrigeerd en wil absoluut weten wat het doet! Hoewel ik vrees dat we helaas niet echt door de tijd zullen geflitst worden.

En dan de medaille zonder keerzijde

’s Avonds moet je geen helse tocht in de wagen meer naar huis maken, je stapt gewoon regelrecht de trein richting je eindbestemming op. Voor €19,50 kan je online een inkomticketje bestellen voor Comic Station. Persoonlijk vind ik het wat aan de billijke kant, maar het zag er echt wel leuk uit! Het is eens iets anders, niet zo’n duizend in een dozijn doe-achtig park.Ik ga er zeker nog een keertje naartoe als het open is, en dan laat ik mij op sleeptouw nemen door Antigoon.

2 gedachten over “Comics Station Antwerpen: een gloednieuw interactief themapark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *