De 6 beste eetadresjes van Porto

Dom Peixe

Langs buiten is het echt geen aantrekkelijk eetadresje maar wanneer je hier door de haven loopt en de geuren van deze vis op de bbq opsnuift, kijk je daar snel over. Dom Peixe is gelegen in de wijk Matosinhos. Porto heeft een zeer oude vistraditie en dit is dan ook een bevoorrechte plaats om de smaken van de zee te nuttigen. Dubbel zo leuk, want we komen hier voetballer Iker Casillas. Die weet ook waar het lekker vertoeven is.

dom peixe

Café Majestic: ontbijten in stijl

Aangezien we toch moeten ontbijten, kunnen we dit evengoed in een van de beroemdste cafés van Portugal doen. De gevel, evenals het interieur hebben een overdaad van prachtige Art Nouveau decoratie. Zalig om te ontbijten, maar jammer genoeg zijn we wel bijna een even groot budget kwijt als wanneer we uitgebreid zouden gaan lunchen.

 Cantinho do avillez

Dit adresje hebben we gekregen van onze Segway-gids. En we konden het niet beter getroffen hebben om te lunchen. De Franceschina is één van de meest typerende gerechten uit de stad. Ik vind het er persoonlijk maar wansmakelijk uitzien, maar het smaakt beter dan dat het oogt. Deze caloriebom is gemaakt van brood , ham , linguiça , verse worst zoals chipolata , steak of gebraden vlees en bedekt met gesmolten kaas en overgoten door een biersaus.

Een ander typerend gerecht van Porto zijn de bolinhos de bacalhau. Gefrituurde kabeljauwstukjes. Dit weet mijn smaakpapillen meer te vermaken.

12804059_972471646161049_1810041108_n

Ode porto wine house

Ook dit adresje vind je niet vanzelf terug. Nochtans ligt het vlak aan de Ribeira. We worden meteen vriendelijk ontvangen en zelfs begroet door de kok en zijn keukenteam vanuit de open keuken. Bij de desserts worden er enkele vintage porto’s aangeraden. Foodparing op topniveau noem ik dit. Er zijn niet veel tafels en reserveren op voorhand is zeker noodzakelijk. Het restaurant zelf heeft ook geen websites en kan je enkel bereiken via hun facebookpagina. Nadat je via e-mail reserveert krijg je meteen een ontvangstbevestiging.

ode

Camafeu

Dit verscholen adresje zou je als toerist nooit opmerken, als je er op voorhand niets over gehoord of gelezen hebt, zou je hier nooit binnenstappen. We hebben zelfs lang moeten zoeken om ons eetadresje terug te vinden. Langs de buitenkant ziet het er uit als een gewoon huis. Er staan enkele Portugese specialiteiten op de kaart en persoonlijker kan je niet dineren. Het interieur van dit ongebruikelijke restaurant lijkt op een appartement, met grimmige Franse ramen die een uitzicht over geven op het bruisende Carlos Alberto Square. Echt een bijzondere eetervaring in het hart van Porto.

camafeu

 

Caféina

Onze eerste avond gaan we eten in Caféina, één van de meest trendy restaurants van Porto, en meteen ook mijn persoonlijke favoriet. Gelegen op slechts een steenworp afstand van het centrum van Foz do Douro, zijn we wel genoodzaakt om een taxi te nemen. Maar we zijn met 6 personen en de taxi’s zijn hier zo goedkoop dat dit zeker geen struikelblok is.

cafeina

 

 

 

 

Follow me on Bloglovin

https://www.bloglovin.com/blogs/kimpressions-14729207

4 gedachten over “De 6 beste eetadresjes van Porto

  1. Porto heeft mijn hart gestolen en toevallig zijn wij er ook vorig jaar geweest, én zelfs ook in de Camafeu! Gevonden via Tripadvisor want anders inderdaad loop je er zo voorbij.
    Leuke blog heb je! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *