Fotowandeling in het Venetië van het noorden

‘K en Brugge in m’n erte, de schonste stad van ’t land
Den diever, d’holletorre, de markt, den burg en ’t zand
De meulens, ’t minnewoater, ’t stil ende, wat ’n pracht
M’n Brugge is ’n droombild uut duuzend en één nacht

Een prachtige lofzang geschreven door Benny Scott. Ik zou het niet beter kunnen verwoorden. Als je lang gewend bent om in de omgeving van een adembenemende stad te wonen, verlies je soms het vermogen om naar alle pracht en praal te kijken zoals iemand dat voor de eerste keer doet. Zo hebben mensen ook nooit de neiging om naar boven te kijken, naar de toppen van gebouwen. (moeten jullie echt dringend eens beginnen doen)

Photowalk Brugge

Wanneer ik via de facebook-pagina het evenement voorbij zag komen van Photowalk Brugge was ik meteen laaiend enthousiast. Zaterdag 23 april trok ik mijn wandelschoenen aan voor een fotowandeling door Brugge. ’s Morgens in bed snel even het weerbericht checken. Ja hoor de weergoden zijn goed gezind vandaag (Althans dat dacht Siri toch). Ik zat nog niet goed en wel in mijn autootje, wanneer het al begon te regenen. Een paraplu in de ene hand en mijn nieuw speelgoed (Nikon) in de andere hand is niet zo’n handige combinatie.

Met mijn oversized sjaal, boerka-gewijs rond mijn hoofd gewikkeld haast ik me naar de Burg voor de start van onze wandeling. Hupla, tis al van dat! Mijn eerste niet flaterende foto werd getrokken. Ik was nochtans voorbereid op ongewenste foto’s, dus mijn lenzen staken al in en een dikke laag mascara werd op mijn ogen gesmukt. Jammer! Daar gaat mijn ijdelheid al weer meteen de mist in! Godzijdank duurde de regenbui niet lang en was de rest van de wandeling enorm fijn.

Samen met zo’n vijftigtal (of veel meer, ik heb echt geen inschattingsvermogen) andere fotografen wandelen langs enkele verborgen schatten. Wat een parels heeft deze stad! Het is echt fijn om nog eens op een ludieke manier de stad te verkennen. En om toffe tips te krijgen bij het trekken van je foto’s.

De zwanen die zich in het minnenwater bevinden toveren spontaan een lach op je gezicht. De paardenkoetsen passeren met al hun charme. De mensen op de antiekmarkt daarentegen zijn niet altijd even opgezet met enkele losgeslagen fotografen rondom hun kraam en dat laten ze duidelijk merken. “Jullie zouden beter de nummertjes van ’t straat fotograferen”. Achja, er zitten ook toffe marktkramers tussen en azijnpissers hebben ze overal. We laten de pret niet bederven.

de Halve Maan brouwerij

We nemen een halfuur pauze aan de Halve Maan brouwerij om daarna door te wandelen naar het Begijnhof. Dus dat is ook mooi meegenomen, want ik ben een grote bier-fan. Voor degenen die het nog niet wisten, wij hebben ons eigen (bear bear-)bier gebrouwen (hierover schrijf ik later nog eens een nieuwe blog-post)

Hieronder enkele van mijn impressies van mijn ontdekkingstocht door het historische hart van Brugge. Er was ook een wedstrijd aan verbonden voor de 3 mooiste foto’s. Hier neem ik voorlopig nog niet aan deel, omdat mijn collega-wandelaars toch wat meer getalenteerd zijn als ikzelf. Maar wie weet, misschien volgend jaar…

Deze diashow vereist JavaScript.

Follow me on Bloglovin

https://www.bloglovin.com/blogs/kimpressions-14778009

4 gedachten over “Fotowandeling in het Venetië van het noorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *