Highgate Ostrich Show Farm: Struisvogelboerderij in Oudtshoorn

Alle gekheid op een stokje

Ja zo kunnen we onze nieuwe vrienden uit het dierenrijk wel omschrijven. Vol enthousiasme en met wilde plannen vertrokken we naar de Kleine Caroo. We gaan een raceke doen op struisvogels! Om ter eerst arriba arriba! De film speelde zich al volledig af voor mijn ogen. Blijkbaar hebben die beesten een mutske op en als dat van hun hoofd getrokken wordt schieten ze in actie. Speedy Gonzales zou er niets tegen zijn. Een bezoekje aan de Highgate Ostrich Show Farm stond op ons programma en hier krijg je de mogelijkheid om op een echte struisvogel te rijden.

Oh hoe jammer, op het moment dat wij er zijn is het veel te warm en die beestjes kunnen blijkbaar niet zweten. Er zal dus niet geracet worden. Wel mogen we er eens opkruipen en dat is best ook wel impressionant. Wist je dat de nek fungeert als joystick? Hiermee kan je sturen. Mijn reizende wederhelft neemt dit begrip iets te letterlijk. ’t Is nog niet warm genoeg of hij  had het beest al half gewurgd. Nu ja als hij het loodje legt, kunnen we hem nog altijd opeten hé. Dan hebben we nog een culinair orgasme erbij.

highgate zitten op een struisvogelstruisvogelnek

Venijnige loebassen

Als je wordt aangevallen moet je geen spurtje inzetten, want met hun gemiddelde snelheid van 70km per uur, hebben ze je snel ingehaald. Je moet ook niet op de grond gaan liggen en wachten op een mirakel want ze hebben twee tenen met een gigantische nagel. Een stamp wil je dus echt niet incasseren.  Het beste wat je kan doen is je oprollen in een bolletje en hopen dat hij denkt dat je een groot ei bent. Hij zal u dan wel de komende paar uur proberen uitbroeden. En owja, struisvogels zijn de zwaarste vogels op aarde, dus veel plezier onder deze pluizige pletwals.

We mogen de struisvogels voederen. Zijde gij zot; dat durf ik niet hoor, straks pikt die een gat in mijn hand. Deze vraatzuchtige rakkers eten alles wat blinkt, bus je moet goed opletten. Ze eten muntjes, stenen, ringen,….noem maar op, echt alles wat blinkt. Dit fungeert ook als maalstenen in hun maag, want ze hebben geen tanden om alles fijn te knabbelen. Wisten jullie dat rond de jaren 1900, struisvogels gedood werden omdat men dacht dat ze diamanten in hun maag hadden zitten.

highgate struisvogels voederen

De struisvogeleieren zijn steenhard en kunnen een gewicht van 135kg dragen! We mogen er eens op gaan staan om dit uit te testen.

highgate struisvogeleieren

We mogen ook een babystruisvogeltje vasthouden. De eieren worden hier in broedkasten gelegd en ze hebben een incubatietijd van 6 weken. De piepjonge baby’tjes mogen we nog niet vasthouden, maar die van enkele weken wel al. Ik wil eentje meenemen naar huis!!!!! Echt niet? PRETTY PLEASE??? Helaas tenzij in de vorm van ne nieuwe plumeau of ne portefeuille zal dit niet lukken.

highgate baby struisvogel

Heeft er iemand van jullie wel al eens op een struisvogel gereden? Ik ben benieuwd!

Follow me on Bloglovin

https://www.bloglovin.com/blogs/kimpressions-14778009

Een gedachte over “Highgate Ostrich Show Farm: Struisvogelboerderij in Oudtshoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *