Top 5 buitenlandse festivals en De Big Ben Skyscraper tent

Ideaal toch een festival koppelen aan een reisje! En wedden dat je goedkoper gediend bent dan een dagje naar Tomorrowland. Hebben jullie ook geen tickets kunnen scoren: voilà, onderstaande vijf festivals staan bovenaan op mijn bucketlist!

1) La tomatina in Spanje

La Tomatina staat helemaal bovenaan mijn lijstje. Een uur lang tomaten naar iedereen zijn hoofd kegelen, ZALIG TOCH! Dit festival vindt iedere laatste woensdag van augustus plaats in Buñol nabij Valencia. Deelnemen aan het grootste voedselgevecht ter wereld, dat is toch pure waanzin! Het hele feestgebeuren hier rond duurt meer dan een week. Euhm: j’ai une petite problème dans ma plantation!

2) Solar Weekend in Nederland

Onze noorderburen hebben heel wat goede festivals op het programma staan en Solar Weekend is daar één van. En als het geen tomatengevecht is dan hou ik ook wel van het legendarische waterpistoolgevecht waarvoor het festival bekend staat. Mijn innerlijke kind maakt weer een paar sprongetjes van geluk.

3) Balaton Sound in Hongarije

Balatond Sound is één van de grootste open air elektronische muziekfestivals van Europa waar je wereldbekende dj’s mag verwachten. Het festival vindt plaats aan de oevers van het Balatonmeer, kortom de ideale plaats om je volledig uit te leven. De feestvreugde kan meteen beginnen want er is zelfs een speciale festivaltrein die ingezet wordt: De Balaton Sound Express. Speciaal voor de treinreizigers wordt er een preparty georganiseerd op een boot en is de camping een dag vroeger open.

4) Outlook Festival in Kroatië

Dit festival heeft een zeer breed muziekgamma, waaronder voornamelijk alternatieve muzieksoorten. Het festival vindt plaat is in het verlaten Romeins fort Punta Christo én op de stranden bij het fort. Een unieke belevenis!

5) Sziget Festival in Boedapest

Dit is de grote broer van Balaton-Sound. En met dezelfde oprichters kan dit feestje niet anders dan goed zijn. Dit festival vindt plaats op het Obuda-eiland in het midden van de Donau. Bovendien is Budapest een adembenemende stad. Ik ga niet zo graag terug naar dezelfde bestemming, maar van deze stad kan ik nooit genoeg te krijgen.

En de perfecte tent….Die heb ik ook reeds gevonden!

Iedereen heeft wel een paar van die vrienden met het bodem-loos-vat-syndroom (ik ben zo iemand) En als kegel de regel is, is het terugvinden van de tent niet evident. Well Search No more! De Big Ben Skyscraper tent is een tent van maar liefst twaalf meter hoog met ruimte voor acht volwassenen. Deze tent kan je absoluut niet mislopen. Je kan hem hier bestellen.

big_ben_skyscraper_tent_hoofd-ditverzinjeniet.nl

Welke festivals staan er bij jullie op het programma?

Follow me on Bloglovin

https://www.bloglovin.com/blogs/kimpressions-14778009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *