Video-post: Luchtballonvaart boven Madrid

Luchtballonvaart boven Madrid

Vroeg uit de veren want om 6 uur worden we opgehaald voor onze luchtballonvaart.  Geen tijd voor koffie want de ontbijtzaal is nog dicht. Dat gaat pikken, maar tis voor de goede zaak dus dat hebben we er voor over. Aangezien er ‘s morgens de minste thermiek (op- en neergaande luchtbewegingen die het moeilijk maken om stabiel te varen) plaatsvind, kon het enkel op dit onmenselijk tijdstip. Hoewel het prachtig weer was in Madrid, is het op dit punt toch een paar graden frisser. Mijn tenen worden langzaam omgetoverd in stalagmieten (ja want ze krullen ook nog eens zeer gracieus naar boven). Ajajaaj wat gaat dat geven als we straks in de lucht hangen. Ik kijk naar één van de medepassagiers en ik bibber al uit mijn kleren als ik een vrouw in teensleffertjes zie staan.

We vertrokken vanaf Segovia

Deze oude stad ligt boven op een rots aan de voet van de Sierra de Guadarrama. Als beginnend fotograaf kan ik mij geen mooiere zonsopgang wensen om vast te leggen op de gevoelige plaat. Het liefst van al hadden we onze ballonvaart boven Toledo gemaakt. Een parel van een middeleeuws stadje dat ook de Werelderfgoedlijst van Unesco siert. Maar omdat het op voorhand nooit zeker is of een vlucht doorgaat besloten dus maar het zekere voor het onzekere te nemen en deze tocht van twee dagen eerder te boeken. Toledo hebben we dan de volgende dag bezocht.

Het klaarmaken ballon is al een hele beleving op zich. We steken met plezier onze handen uit de mouwen om de ballon mee op te zetten en mogen zelfs in de ballon wandelen. Selfie-time! Ik ben volledig gefascineerd door de propaanbranders en doe een poging om die ideale foto te maken.

Tijdens onze vlucht merken we op dat we de hele tijd achtervolgd worden door een witte wagen. Wanneer we landen zien we enkele uit de kluiten gewassen politieagenten uit hun combi stappen. Ze steken een Spaans relaas af en we moeten allemaal onze camera’s en gsm’s tonen. Na een zeer verwarrend tafereel te hebben aanschouwd word het ons eindelijk duidelijk wat er gaande is. We zouden te dicht bij de gevangenis gevlogen hebben en dat nemen ze hier blijkbaar enorm serieus. Aangezien er die dag enorm weinig wind stond hebben we weinig van de stad gezien. Een luchtballon vliegt met de wind mee, dus valt niet echt te besturen. Toch heeft niemand van ons deze gevangenis gezien.

Vliegen jullie even mee door mijn avontuur via onderstaande video?

Follow me on Bloglovin

https://www.bloglovin.com/blogs/kimpressions-14778009

5 gedachten over “Video-post: Luchtballonvaart boven Madrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *