Voorbereidingen Ijsland…The countdown has begun!

Binnen een dikke week is het zover en vertrekken we naar Ijsland. Dit land staat al een tijdje op onze planning. (Net zoals de rest van de wereld eigenlijk) We gingen dit jaar geen grote reis maken en een beetje sparen tot volgend jaar. Maar toen we rechtstreekse vluchten vonden aan het voordelig tarief van €275/man hebben we geen seconde getwijfeld. Niet zo goed nagedacht blijkt achteraf want vluchten naar Ijsland zijn sowieso niet meer zo duur tegenwoordig.

Welke kledij neem je nu eigenlijk mee?

Meestal is het pakken van de bagage een vrij last-minute gebeuren. Bij onze Ijslandreis is dit echter helemaal anders. Het weer valt moeilijk te voorspellen en is altijd zeer grillig. Laagjeskledij is dan ook een aanrader…..HELP! ik zit meestal al aan meerdere outfits op een dag. We krijgen tips om altijd reservekledij in een plastiek zak te steken in de rugzak. (ik heb helemaal geen rugzak!)  Want als het regent, dan regent het! De helft van de vriendenkring is al opgetrommeld en heeft waterdichte, sportieve kledij uitgeleend. Thermisch ondergoed is voorzien en ook speciale wandelschoenen werden aangeschaft. Valiezen nemen we niet mee maar in de plaats daarvan twee kitbags. Ja hoor, familie in het leger hebben heeft ook zo zijn voordelen. Kwestie van wat ruimte uit te sparen, want ook de manier waarop we zullen rondreizen is een primeur voor ons.

kimpressionsblog kitbags

Hoe ziet onze camper er uit?

Onze Renault Kangoo Camper is geboekt! Dit wordt hoe dan ook een nieuwe ervaring voor ons en we vinden het best wel spannend. In Ijsland mag je overal vrij kamperen. Nog niet alle campings zijn open op het moment dat wij gaan, maar we hebben toch enkele adressen uitgestippeld waar we kunnen overnachten. De camper is voorzien van WIFI. Super dan hoeven we geen digitale detox te ondergaan. Beetje verslaafd? Euhm neen hoor! Verder zit er ook verwarming in, wat we zeker wel zullen nodig hebben.

kimpressionsblog: renault cangoo camperkimpressionsblog: renault cangoo camper

Alcohol is blijkbaar super duur in Ijsland. Twee weken niet drinken zie ik nu niet bepaald zitten. Ik had het eerder al vermeld….het bodemloos-vat-syndroom. Ik heb het overwogen om een flesje wijn in de bagage te steken. Dat is toch gezellig om ’s avonds eventjes na te keuvelen aan ons minimalistisch tafeltje naast de camper. Maar goed, we moeten ook op het gewicht van de bagage letten. Blijkbaar kunnen we bij aankomst in Keflavík ook al taxfree inkopen doen. Ook supermarkten blijken er niet in overvloed te zijn, dus we dienen een voorraadje in te slaan in Reykjavik.

Enkele musthaves die nu al klaar liggen:

Via ditverzinjeniet kreeg ik deze leuke handverwarmers toegestuurd om uit te testen.  Deze zullen zeker wel van pas komen tijdens de gletsjerwandeling die we gaan maken. Later meer hierover!

kimpresionsblog: emergency heat hand warmers

Een vree sexy ooglapje om te slapen ligt ook al klaar, want op het moment dat wij in Ijsland zijn zal er 22 uur zonlicht per dag zijn. Ik denk niet dat de gordijntjes dit allemaal zullen tegen houden. Maar ochtendstond heeft goud in de mond en we zullen de wekker waarschijnlijk niet veel moeten zetten.

kimpressionsblog ooglapje

Bijna vergeten, een nieuw voorraadje daglenzen heb ik nog nodig. Snel nog naar de apotheek lopen. Het leven van een brilsmurf is niet altijd even gemakkelijk.

kimpressionsblog daglenzen

Nooit bij stilgestaan om een verrekijker mee te nemen, maar mijn vriendin had hem klaargelegd voor me, dus die zal zeker ook goed van pas komen.

kimpressionsblog verrekijker nikon

Een car-charger, want in een camper zitten er geen stopcontacten.

kimpressionsblog: car charger

Een externe batterij

kimpressionsblog externe batterij

Jarenlang heb ik de mensen met een selfie-stick liggen uitlachen, maar nu ik er zelf eentje bezit zou ik echt niet meer zonder kunnen.

kimpressionblog selfiestick

 Mijn SJCAM4000

Kimpressionsblog Review SJCAM 4000

En last but not least, mijn wandelschoenen

kimpressionsblog wandelschoenen

De toppers die op ons programma staan:

Onderstaand vinden jullie onze route die we hebben uitgestippeld:

kimpressionsblog reisroute ijslandkimpressionsblog reisroute ijslandkimpressionsblog reisroute ijsland

Willen jullie me volgen tijdens de reis aan de hand van de foto’s die ik neem? Voeg me dan nu toe op instagram om onze avonturen live te volgen.

https://www.instagram.com/klaperre/

Iemand van jullie al naar IJsland geweest? Wat vonden jullie ervan? Tips zijn uiteraard altijd welkom. Tot binnenkort!

Follow me on Bloglovin

https://www.bloglovin.com/blogs/kimpressions-14729207

7 gedachten over “Voorbereidingen Ijsland…The countdown has begun!

  1. Zeer interessant, vooral omdat ik zelf dringend eens moet beginnen aan de planning voor onze reis naar Ijsland in augustus. Wij doen het een beetje anders, we slapen immers in hotels. Qua excursies zijn we duidelijk ook iets minder avontuurlijk aangelegd ;-). Ik kijk alvast uit naar het verslag!

      1. We vertrekken op 14 augustus voor een rondreis van 12 dagen. Ik kan amper wachten! Ja, al die speciale kledij is niet bepaald sexy hé. Vooral die broeken, ik vind dat ook gewoon een noodzakelijk kwaad ;-).

        1. Ooh nog even aftellen voor jullie. Ja echt jammer dat je in Ijsland het weer niet kan voorspellen. Het pakken van de bagage is echt geen sinecure. Ik laat je zeker mijn tips weten als ik terug ben 😉. Ik heb het geluk dat ik een vriendin heb die me enkele kleren geleend heeft die er best nog oke uit zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *