Waarom ik van een mug WEL een olifant maak

muggenaanval

De vogeltjes fluiten, het wordt warmer ….. de lente is aangebroken. En ja hoor, ook de mug doet weer zijn intrede. Hij is er weer in al zijn glorie! Mijn werken van barmhartigheid kunnen beginnen: De dorstigen laven! De temperaturen zijn nog niet goed of wel gestegen en ik sta alweer op het menu. Steevast neem ik deel aan de rode-boebelen-parade. Moest hier een mis(baksel)verkiezing rond zijn, dan ga ik zeker met het kroontje lopen. Ik sta nu al op het randje van een psychose door de jeukaanvallen. Een kruisje maken helpt zeggen ze dan; mijn volledige nagel door mijn huid rammen, helpt nog niet.

Ieder jaar speelt ze opnieuw een prominente rol in mijn vakantiebeleving

Alle fabels heb ik reeds de kop ingedrukt. Ik eet knoflookbollen bij de vleet. Alsof het chicletten zijn, werk ik ze naar binnen. Afgrijselijke armbandjes sieren mijn pols, en mijn lichaam ziet er uit als een stickerboek vol citronellaplakkers. Een zoemende applicatie op mijn IPhone zorgt voor achtergrondmuziek. Deet is aan mij niet besteed en onder een klamboe doe ik geen ogen toe. Helaas, niets mag baten, ik blijf een lekkernij. Het zou leuk zijn moest ik hetzelfde effect op knappe mannen hebben. Bovendien heb ik ook nog eens allergische reactie op beten. Zo kreeg ik ooit zelfs wondroos! Een weekje in het ziekenhuis en opgezwollen tenen die eruit zagen als bbq-worstjes. Zo dachten de voorbij wandelende hondjes ook nog eens dat ik op het menu stond!

Koolstofdioxide trekt muggen aan. Door veel frisdranken te drinken nemen we dit op in ons lichaam. Check! Misschien moet ik eens proberen langs mijn derrière wat gassen te lossen. Ik denk niet dat ze daar zullen op afkomen. Blijkbaar worden mensen met stink pateekes ook sneller gestoken. Dubbel Check!

Dit jaar zet ik al mijn troeven in op mijn geheime wapen: VITAMINE B. De komende weken eet ik alleen maar groene groenten, pak ik voedsel supplementen en drink ik steevast Looza B3. Want daar kunnen ze niet tegen, mijn lieve vriendjes. Daar ga ik van stinken en verlies ik mijn zeemzoete geur die ze zo aanlokkelijk vinden. En BANANEN! Ja idd; bananen! De binnenkant van de schil zou helpen om de jeuk te verzachten. Baat het niet dan schaadt het niet hé.

Ooit zal ik ze te slim af zijn, die muggen…..mijn EUREKA-moment. Ik zal het van de daken schreeuwen en mijn ervaringen delen met mijn medemens. Maar zolang ik deze euforische momenten van blijdschap nog niet kan delen zijn alle tips welkom….

m z am z am z a

BESTE HULPMIDDEL EVER: Neem mij gewoon mee op vakantie, dan kan jij op je beide oren slapen. Wie trakteert mij op een reisje?

Follow me on Bloglovin

https://www.bloglovin.com/blogs/kimpressions-14778009

7 gedachten over “Waarom ik van een mug WEL een olifant maak

  1. Oh, wat is dit herkenbaar. Vorig jaar in Corfu had ik na twee dagen verschillende muggenbeten op mijn been, die opzwelden tot grote rode bollen. Het was geweldig sexy ;-). En de echtgenoot had geen enkele beet. Het leven is niet eerlijk!

    1. Hehe ik kan mij alleen maar troosten met de gedachte dat ze door het alcoholpercentage in mijn bloed in de verkeerde richting zouden beginnen zoeven en tegen de muur knallen als kamikaze-muggetjes. Maar echt: vitamine B eens proberen. Bij mij helpt het een beetje.

  2. Mijn vriend en ik doen meestal een wedstrijdje, hij wordt evenveel gebeten als ik. Dus als wij gaan kamperen zijn we vreselijk compulsief bezig als het gaat om tenten open en dicht doen, wat maakt dat er gelukkig zelden een muggebeest mee binnen komt. We zouden nog liever weglopen uit een hotel dan slapen in een kamer met meer dan één mug die we niet te pakken krijgen. (1x gedaan!)
    Die tips neem ik mee!

    1. Hehe verschrikkelijke beesten zijn het. En ze slagen er dan ook steeds in om op de meest irritante plaatsen hun handelsmerk na te laten; onderaan je voetzool, in je knieplooi, op je neus, ….. Ik begrijp je volledig. Beter vooekomen dan genezen 😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *