Waarom ik zoveel kan reizen en me hier absoluut niet schuldig over voel

De cynici staan aan te schuiven voor me lik op stuk te geven. Heb jij de lotto gewonnen misschien? Of misschien heeft ze wel een Win-for-life gewonnen en verteld ze het niet….. Was het maar waar!  Neen ik heb geen grote geheimen die het daglicht niet mogen zien en ik beoefen ook geen duistere illegale praktijken.

Zelfstandigen die een heel jaar door hard fakken, krijgen het ook snel naar hun hoofd geslingerd als ze eens een weekje gesloten zijn. Dan denk ik: hebben ze dit niet verdiend? Ze staan dag en nacht klaar om jullie te helpen en nadat hun zaak gesloten is, stopt hun werk niet. Maar dat zien we niet, dus is het gemakkelijk om een oordeel te vellen. Hallo pot, het is hier met de ketel! De blaadjes zijn altijd groener aan de andere kant. Wat mij betreft is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen levensgeluk. Hoeveel heeft die nieuwe handtas gekost? Of dat nieuw kleedje dat in je kast hangt?

Reizen is mijn guilty pleasure en daar voel ik mij niet schuldig over. Ik rijd niet rond met een Porsche onder mijn gat, en heb daar ook helemaal geen behoefte aan. Geef mij maar mijn kleine praktische koekendoos die ik gemakkelijk geparkeerd krijg.  Ik boek geen vakanties in vijfsterrenhotels waarvan de fantastische foto’s in de brochure een weerspiegeling zijn van een tijdloze perfectie met Victoriaanse wastafels. De bedden in de hotels die ik boek zijn niet gedekt met Egyptisch katoen. Daarentegen behoor ik ook niet tot de geitenwollensokken-club en mag er ook af en toe wat luxe aan gepaard gaan.

Graag deel ik enkele van mijn tips met jullie, waarin ik vertel hoe ik zo vaak op vakantie kan:

  • Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt, aangezien ik zelf in de reissector werk, kan ik af en toe eens op een werktripje. Iedere job brengt zijn eigen voor-en nadelen met zich mee.
  • Vlieg met lowcost-maatschappijen en vergelijk goed de tarieven. Er is een groot verschil in het moment van de dag waarop je boekt. Zoekmotors zijn slim en ze herkennen je IP-adres. Je merkt het vaak: je zoekt iets op & de volgende keer dat je kijkt is de prijs plots veel hoger. Verwijder je cookies en gebruik een andere browser.
  • Wie verstandig plant kan meerdere keren per jaar op citytrip in plaats van één grote reis te maken. Vaak vlieg je al voor 20€ heen en terug. Laat je eens verassen door die onbekende bestemming! Je hoeft niet steeds zoals een kuddedier de standaard vakantiebestemming van je buurman te kopiëren. En je hoeft ter plaatse helemaal geen groot budget te verteren. Er zijn tal van goedkope of gratis activiteiten.  Als je thuis blijft tijdens je vakantieperiode doe je vaak evenveel of meer geld op.
  • De website van travelunlimited heb ik recent leren kennen en vind ik helemaal GE-WEL-DIG! Dit is een Belgisch reisblog van twee broers die zich bezighouden met het uitzoeken van goedkope vluchten en megadeals. Soms publiceren ze ook de foute tarieven van luchtvaartmaatschappijen, waardoor je echt batjes kan doen. Ik ben ingeschreven op de nieuwsbrief waardoor ik dagelijks toffe aanbiedingen in de mailbox krijg. Je moet soms geluk hebben dat je nog snel last-minute wat verlof kan nemen en dan snel de knoop doorhakken.
  • Probeer zoveel mogelijk zelf te organiseren. Je hoeft niet altijd peperdure excursies te boeken, meestal zijn je verwachtingen toch te hoog gespannen en kom je van een kale reis terug. Bijna alles kan je zelf plannen.

Hebben jullie nog andere tips? Laat het me weten!

Follow me on Bloglovin

https://www.bloglovin.com/blogs/kimpressions-14778009

4 gedachten over “Waarom ik zoveel kan reizen en me hier absoluut niet schuldig over voel

  1. Groot gelijk Kim en ’t is als je jong bent datje ’t moet doen!! Waar vind je de nieuwsbriefknop bij travelunlimited? Kijk ik daar dan over op hun site?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *