Werktrip in Dalmatië

Voorbije week stond er weer een campingreisje met het werk op het programma. Ditmaal met bestemming Dalmatië.

Zondagochtend vroeg uit de veren….

om aan één van de leukste werkweekjes van het jaar te beginnen. Ik vlieg met Austrian Airlines, en kan alleen maar vol lof zijn over deze maatschappij. Ik denk dat ik zelden zoveel beenruimte heb gehad op een vlucht. Driewerf hoera voor de lange stekkers onder ons!

Kimpressionsblog: Werktrip in Dalmatië

In het kader van productopleidingen trokken we naar Dalmatië, het langste deel van de Kroatische kust. Eerder schreef ik al over mijn campingreis naar de Costa Brava. Dit keer was ik gelukkig géén chauffeur. Misschien maar het beste voor ieders veiligheid. Mijn Duitse collega was deze keer van dienst, tot groot jolijt van mezelf. Een gps kwam er niet aan te pas, maar wel old-skool kaart rijden. Dat is eens wat anders.

kimpressionsblog: werktrip in Dalmatië

En af en toe eens verkeerd rijden….

Dat bezorgt je een extra glimp van het veelzijdige karakter van dit gevarieerd land, dat snel je hart veroverd.  Ik was er eerder al geweest. De laatste jaren wint Kroatië ook meer en meer aan populariteit, en dat is volkomen terecht! Onder kampeerders is dit land al langer een stil bewaard geheim. Je kan hier flaneren door authentieke stadjes met een charmant en eigen karakter.  

Op zo’n driedaagse trip…

doen we meerdere campings en bestemmingen aan op een relatief korte periode. Onderweg kunnen we enkele buitengewoon prachtige vergezichten bewonderen. Door de lange afstanden die we overbruggen zijn we doodop, maar het vooruitzicht van de nieuwe dag die op ons ligt te wachten, drukt de vermoeidheid snel de kop in. Het silhouet van verschillende kleine eilandjes troont dominant boven de zeespiegel uit. Ze lijken aan elkaar geregen als parels van een wondermooie ketting.  We weten ons geluk te beproeven door te genieten van enkele adembenemende zonsondergangen. Zo dineren we onder andere op een avond in Trogir. Een historische stad die de werelderfgoedlijst van UNESCO siert.

Kimpressionsblog: Werktrip in Dalmatië

Een bezoek aan Dubrovñik; “de parel van de Adriatische zee”, kon door tijdsgebrek niet. Maar volgende maand staat er een cruise op het programma waar we stoppen in de aanleghaven. Ik schrijf er zeker nog een stukje over. Maar als je er met de wagen naartoe wil, vergeet dan zeker je identiteitskaart niet, of je bent net zoals ik “gesjareld aan de grenspost van Bosnië”.

Dat Kroatië een waanzinnig mooi land is staat buiten kijf. Ik hoef er hier dan ook geen uitvoerig betoog over te voeren, maar laat de foto’s voor zich spreken… Een bezoek aan dit land streelt niet alleen je oog maar omarmt je ziel.

Wil je zelf eens gaan kamperen in Kroatië?  Bekijk hier alle campings die we hebben in Kroatië bij Vacansoleil

Kimpressionsblog: Werktrip in DalmatiëKimpressionsblog: Werktrip in DalmatiëKimpressionsblog: Werktrip in DalmatiëKimpressionsblog: Werktrip in DalmatiëKimpressionsblog: Werktrip in DalmatiëKimpressionsblog: Werktrip in DalmatiëKimpressionsblog: Werktrip in DalmatiëKimpressionsblog: Werktrip in DalmatiëKimpressionsblog: Werktrip in Dalmatië

Follow me on Bloglovin

https://www.bloglovin.com/blogs/kimpressions-14778009

3 gedachten over “Werktrip in Dalmatië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *